[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]På BUFF Filmfestival visas filmer som normalt inte når den breda publiken. Det är tänkvärda och värdefulla filmer, som skildrar verkligheten ur ett ungt perspektiv. Totalt visas under festivalen i Malmö i mars varje år runt 120 titlar.

– Av alla fantastiska filmer som visas på BUFF är det bara några få som får svensk distribution. Vi tycker att det är på tok för få filmer som görs tillgängliga så att barn och ungdomar runt om i Sverige får möjlighet att se dem, säger BUFF:s festivalchef Julia Jarl.

På lördag 25 november får BUFF:s första egendistribuerade film premiär: Ugglor och möss i regi av Simone van Dusseldorp. Fredagen 8/12 får nästa film biopremiär: turkiska Fidan & Salih, regisserad av Çagil Nurhak Aydogdu och vinnare av unga filmjuryns pris på BUFF 2017.

– Genom vår filmdistribution vill vi ge barn och unga tillgång till en större mångfald av berättelser och karaktärer samt bidra till ett mer jämställt och mångfacetterat utbud av film på repertoaren, säger BUFF:s programchef Daniel Lundquist.

BUFF:s egendistribuerade filmer kommer att vara tillgängliga både för biografernas öppna visningar och skolbio.

Om filmerna:

Ugglor och möss Trailer: https://vimeo.com/196291981
Uilenbal. Nederländerna, 2016. Regi: Simone van Dusseldorp. 80 min. Holländskt tal, svensk text. Barntillåten.  

Meral är nyinflyttad och hennes enda vän är husmusen Pip-Pip. När klassen ska åka på lägerskola får Pip-Pip följa med, men i skogen finns faror som hotar en liten mus och Meral måste ta hjälp av sina nyfunna vänner. Ugglor och möss är en spännande feelgoodfilm med musikalinslag för hela familjen.

Premiär: 25/11

Fidan & Salih Trailer: https://vimeo.com/151164548
Yarim. Turkiet, 2016. Regi: Çagil Nurhak Aydogdu. 98 min. Turkiskt tal, svensk text. Från 11 år.

I en by i Turkiet lever den fattiga herdetjejen Fidan, 15 år. På grund av fattigdomen säljer fadern Fidan som brud till en familj som bor långt bort. Då hon träffar sin man Salih, inser hon att han lider av en intellektuell funktionsnedsättning. Även om Salih är 35 år är han intellektuellt yngre än Fidan. Trots deras olikheter tar deras äktenskap en oväntad vändning. En minnesvärd och rörande film som skildrar tvångsäktenskap och ljusglimtar i en tragisk verklighet.

Premiär: 8/12

Läs mer om filmerna på www.buff.se

Om BUFF:
BUFF Filmfestival visar filmer som annars aldrig skulle visas i Sverige och i Malmö. I festivalens biomörker får publiken möta olika kulturer, höra främmande språk och följa med på oändliga äventyr. På BUFF står filmer för barn och unga i fokus. BUFF är efter 35 år, en etablerad företeelse i Malmö, Sverige och inom filmfestivalvärlden.

Kontaktpersoner:

Julia Jarl, festivalchef
julia@buff.se, 0734-343025

Daniel Lundquist, programchef
daniel@buff.se, 0733-82 89 35[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][image_with_animation image_url=”5765″ alignment=”” animation=”Fade In” img_link_large=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][image_with_animation alignment=”” animation=”Fade In”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]Klistra in din text här[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]