Med över 2 000 seminarier och drygt 20 000 besökare är politikerveckan i Almedalen Sveriges största och viktigaste politiska mötesplats. I år pågår politikerveckan mellan den 29 juni till 6 juli. Är du på plats i Visby på Gotland kan vi tipsa om följande intressanta programpunkter med film i fokus:

  • Akademin Valand kommer, tillsammans med en rad olika medverkande, att fokusera på hur skolan kan ta tillvara på den digitala teknikens fulla potential som en pedagogisk möjlighet för att minimera risken att våra barn går ut grundskolan som bild-analfabeter. Eftermiddagsseminariet går av stapeln på Bio Roxy måndagen den 30 juni. Bland de medverkande hittar vi filmregissören Ruben Östlund, professorn Kalle Boman, forskaren Annica Sjölander, konstnären Soudabeh Zahraei samt många fler. Läs mer om seminariet här.
  • I samarbete med Bergmanveckan arrangerar Göteborgs Internationella Filmfestival en heldag med filmvisningar och samtal på Biograf Roxy söndagen den 29 juni. Programmet innehåller en rad olika programpunkter. Bland annat kommer man att visa vinnarfilmen av Dragon Award Best Nordic Film; “Letter to the King” och vinnarfilmen av The Ingmar Bergman International Debut Award; “A Street in Palermo”. Läs mer på GIFF:s webbplats.
  • Svenska Filminstitutet arrangerar en rad olika filmvisningar och seminarier. Bland annat bjuder man in till samtal om filmens makt och vilket samhälle vi vill leva i tisdagen den 1 juli kl. 19.30-23.30. Mingen och förhandsvisning av Cannes-vinnande filmen “Turist!” står på schemat. Filmen “Turist!” speglar och behandlar välfärdssamhällets förändring. Vems berättelser ser vi och vilka filmer kommer vända vinden? Filmen distribueras av TriArt Film och har svensk premiär den 15 augusti. Platsen är S:t Nicolai ruin och bland de medverkande hittar vi Karin Bodin, VD Polarbröd, Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör Sida, Lena Sundström, författare och journalist och Ruben Östlund, filmregissör. Anna Serner, VD på Svenska Filminstitutet håller i samtalet.

Vi önskar dig en trevlig vecka på Visby med många intressanta och utvecklande samtal!