FILMKUNNIG-HETSDAGEN

En digital heldag med fokus på unga och demokrati 

Fortbildning Föreläsning
Samtal

 

Filmkunnighet

Arrangeras av Västra Götalandsregionen

Anmälan till Filmkunnighetsdagen är öppen nu!

 

Filmkunnighetsdagen 2022 blir digital och tillgänglig för alla. I år fokuserar dagen på något av det viktigaste vi har, unga och demokrati. Under en heldag bjuds det på föreläsningar och spännande diskussioner.

Delar av innehållet: dokumentärfilmaren Fredrik Gertten om hans drivkraft som filmskapare och varför han valt film som medel för att berätta om världen. Författaren och filmaren Maja Hagerman om hur vårt kollektiva minne skildras på film och hur synliggörandet av vår gemensamma historia speglar samtidens värderingar. Och historieprofessorn Ulf Zander berättar om fem filmer som faktiskt har förändrat världshistorien.

Dessutom får vi höra tre intressanta spanare: Axel Danielsson som pratar om kamerans kraft, Hemen Kurda om kamerans språk som en röst och Tova Ulleryd som ger oss tankar om unga medieproducenter. Möt även filmpedagogerna Linnea Fant och Julia Lagergren som visar hur en hel grupp kan engageras när budskapet tar form. Helena Barrett och Johanna Gyllensvärd pratar om Demokratibygget och hur unga kan bli en del av den demokratiska processen.

Plats: Digitalt
När: 2 feb 9.00 – ca 15.00
Övrigt: Konstnadsfritt men anmälan krävs

 

Läs mer och anmäl dig här.

Västra Götalands regionen

Regionen arrangerar Filmkunnighetsdagen som är ett årligen återkommande event med inspiration och verktyg kring hur man på olika sätt kan jobba med unga och rörliga bilder.