Vad passar bättre än en naturfilmsfestival i rovdjursmiljö? FUN är en filmfestival med fokus på barn och ungas förhållande till natur och miljö. Mellan den 15-18 januari 2015 går festivalen av stapeln i Europas största rovdjurspark – Rovdjurscentrum och Rovdjursparken Grönklitt i Orsa.

I dagarna fyra varvas filmvisning och filmteknik med berättarkvällar och snöbio. Arrangörerna, Föreningen Naturfilmarna, Rovdjurscentrum i Grönklitt, Studiefrämjandet samt Film i Dalarna, vill inspirera barn och unga runt om i landet till att göra egna naturfilmer under hösten för att sen kunna vara med på FUN där filmerna kommer att visas. Filmskaparna kommer även att ha chans till att vinna fina priser.

Temat för filmerna måste vara natur och miljö. Som arrangörerna skriver i inbjudan bestämmer du själv innehåll, men tipsar om att göra film om livet i myrstacken, matens väg till skolan eller om skogen som hotas att avverkas där du bor. Filmerna får max vara fem minuter långa. Här kan du läsa mer om FUN – Filmfestival Unga Naturfilmare.