Juryarbetet med att utse årets pristagare av FOMP-priset är nu avslutat.

-Det har varit roligt och glädjande att vi fått så många nomineringar i år, säger jurymedlemmen Linda Svensson, filmkonsulent på Film i Dalarna. Nomineringen öppnade 7 december i samband med Vinter-FOMP i Norrköping, -Det har varit en strid ström av nomineringar sen dess och det är otroligt roligt att se att nomineringarna flödat in från hela landet, från norr till söder, fortsätter Linda Svensson.

FOMP priset går till person/verksamhet/organisation som har arbetat för att främja, driva eller stärka ett film- och mediepedagogiskt arbete. En satsning med en vilja att öka kunskapen, engagemanget och nyfikenheten kring film- och mediepedagogiska frågor. Juryn har under februari-månad arbetat med att göra ett urval utifrån ett antal kriterier och på så sätt kommit fram till en vinnare samt två hedersomnämnande som kommer att offentliggöras under mars-månad med avslutande prisutdelning på BUFF Filmfestival och Film i skolan-dagen i Malmö den 24 mars, där vinnaren presenteras och får 10.000:- i pris.

-Nu har vi bara den roliga biten kvar med att få presentera vinnaren den 24 mars på Film i skolan-dagen i Malmö, det ser jag fram emot, avslutar Linda Svensson.