[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”padding-7-percent” column_padding_position=”left-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”6284″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][divider line_type=”No Line” custom_height=”30″][vc_column_text]Film Pool Nord, Region Jönköpings län, Studieförbundet Bilda och Filmregion Sydost har startat ett projekt där ungdomar mellan 12 – 19 år ser, pratar och gör film. Det är ett relativt nystartat projekt som finansieras med medel från Allmänna arvsfonden. I filmriket är inspirerat av Into Film en brittisk organisation vars syfte är att inspirera barn och ungdomar att lära sig mer om film, tänka film och skapa egen film.

Du kan följa I filmriket på Instagram och genom deras YouTube-kanal. Fokus ligger i nuläget på filmrecensioner. Först kollar ungdomarna tillsammans på film för att sen skapa egna filmrecensioner som läggs ut på YouTube, en kanal som är viktig för ungdomarna. Filmerna som har recenserats används ofta som skolbiofilmer och distribueras av olika mediecentraler.

Bild är tagen från I filmrikets instagram-konto[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”30″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]