[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][divider line_type=”No Line” custom_height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_position=”left-right” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][vc_column_text]

Tema MIK och unga

Vad gör du onsdagen den 1 februari nästa år? Vi hoppas att du kommer på MIK-dagen! Planeringen av ännu en spännande konferensdag kring medie- och informationskunnighet är i full gång. Temat för 2017 är MIK och unga – naturligtvis med en expertpanel med representanter från en yngre generation på plats!

Datum: Onsdagen den 1 februari 2017
Plats: Biograf Bergakungen, Göteborg
Tid: kl 9–17 (dörrarna öppnas för registrering, kaffe och macka och minimässa kl 8.00)

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][vc_column_text]

Om dagen

På MIK-dagen 2017 undersöker vi vad vi kan lära oss av dem som växer upp just nu. Hur skiljer sig medieverkligheten beroende på vilken generation man tillhör? Och framför allt – vilka är fördelarna med att vara ung i dag?
– Genom nya medier kan unga människor berätta vad de tycker och tänker, de startar bloggar, deltar i chattar och påverkar genom grupper. De får nya kompisar i virtuella rum, som de till exempel anonymt kan fråga om jobbiga saker som gnager dem. De som startar egna forum kan själva bygga en publik som många gånger är större än den i traditionella medier, säger Pia-Mari Wehrling, projektledare för MIK-dagen.

Under konferensen får du höra unga människor själva berätta, reagera och svara på frågor. Här har du chansen att få veta mer om en parallell medievärld. Kom, delta i diskussionen och få nya perspektiv!

Du kan boka plats på 2017 års upplaga av MIK-dagen redan i dag och få vårt “early-bird”-pris. Som vanligt innehåller konferensen en mix av intressanta gäster, lättare inslag, och angelägna samtal. Klara gäster är representanter från Mobile Stories, som ger unga människor verktyg för att jobba journalistiskt. Jesper Strömbäck är professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs Universitet. Han kommer att prata om unga och medier. Fler gäster annonseras under hösten.

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line” custom_height=”40″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/2″][image_with_animation image_url=”5131″ alignment=”” animation=”Fade In”][/vc_column][/vc_row]