_DSC0772jarle med palestinaskjerfI Kompani Orheim får vi följa med tonåringen Jarle och hans föräldrar som kämpar med sin relation och sitt vardagliga liv, hopp och drömmar, i Norge under mitten på 1980-talet. Mitt i familjekrisen försöker Jarle hitta sig själv i en turbulent tonårsperiod med musik, politisk aktivism och kärleksrelationer.

FilmCentrum tar årligen in ett litet exklusivt utbud av utländska kvalitetsfilmer för barn och unga. Filmer som inte distribueras på den kommersiella biografrepertoaren. Hos FilmCentrum finns de titlarna tillgängliga för slutna visningar, som exempelvis skolbiovisningar på biograf eller institutionella visningar på skolor, bibliotek, fritidsgårdar och andra institutioner.

Det senaste tillskottet är den norska ungdomsfilmen Kompani Orheim. Ett rörande drama, baserad på de bästsäljande böckerna av Tore Renberg, om att bli vuxen, om skuld och försoning, om familjerelationer och önskan om den perfekta familjen. Filmen belönades för Bästa nordiska film på Göteborgs internationella filmfestival 2012.

Regissör: Arild Andresen
Land: Norge
År: 2012
Längd: 104 min
Release: 2013-03-01

Rek. åk: 7-gymnasiet
Tema: Att bli vuxen, Familj, Relationer, Alkohol, Identitet & Självbild, Film på bok, Barns rättigheter, Kärlek & Förälskelse, Vänskap, Etik & Moral, Insikt & Vändpunkt

OBS! Filmhandledning kommer!

För mer information om filmen se här!

KONTAKT & BESTÄLLNING

För visning i klassrum/Institutionella rättigheter:
FilmCentrum – bestallning@filmcentrum.se/ 08 545 75 00

För skolbiovisning:
Marie Öhgren – marieo@folketsbio.se/ 040 12 08 82