[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Sommar Fomp 2018 – Umeå 15-17 juni

[/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]Det är första gången FOMP håller en utbildningsdag i norra Sverige vilket vi är riktigt glada över! Vi tycker att vi fått ihop har ett gediget och inspirerande program men vi har såklart även med tid att utbyta idéer, walk n talk samt möjlighet att umgås med gamla och nya vänner.

För dig som inte tidigare varit på en utbildningsdag brukar de kännetecknas av att vara familjära, inspirerande och att det är lätt att lära känna nya människor som brinner för Film och mediepedagogik.

Vi kommer vara på Umeå Folkets Hus. Se program och hålltider HÄR

ANMÄLAN STÄNGD

 

[/vc_column_text][nectar_btn size=”large” button_style=”regular” button_color_2=”Accent-Color” icon_family=”none” text=”MER INFO OCH ANMÄLAN” url=”https://www.fomp.se/sommarens-utbildningsdagar-2/”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]


Plats och identitet, dokumentärfilm i klassrummet

Sophia Josephson, grundare KF Huset, regissör & föreläsare

Sophia Josephson, regissör som driver KF Huset och gjort över 70 workshops för barn och unga sista året kommer berätta om hur hon jobbar med temat ”Plats och Identitet” i klassrummen. Sophias koncept utgår från dokumentärfilmen Hjärta Nordsjö och eleverna får sedan skapa sina egna kortdokumentärer om den plats de bor på.

Tema: Den urbana normen – stereotypisk skildring av Norrland – glesbygd

Att peppa unga tjejer att göra film

Miranda Larsson & Anna Brodin, driver feministiska filmkollektivet Lynx Studios

Lynx Studios arrangerar filmsommarläger för tjejer, föreläsningar, paneldebatter, Filmfestivalen – I kvinnlig regi och workshops. De kommer berätta om sin verksamhet och hur de engagerar unga tjejer att jobba med film.

Tema: Engagemang – skapande – förändringsarbete

Att jobba med barn & ungdoms-perspektiv

Therese Högberg – grundare & Producent för Bautafilm

Therese är producent och grundare av produktionsbolaget Bautafilm. De har producerat och samproducerat en rad framgångsrika filmer de senaste åren. Hobbyhorse Revolution, Tungskärarna, Sameblod och Små små bitar. Det alla filmerna genomsyras av att de på ett respektfullt sätt skildra barn och unga utifrån deras eget perspektiv. Detta kommer Therese berätta mera om!

Tema: Barnperspektiv – ungas berättelser – producentskap

Film i Kulturskolan

Svenska filminstitutet

Öka filmkunnigheten bland barn och unga. Svenska Filminstitutet kommer berätta om det högaktuella arbetet med film i Kulturskolan runt om i Sverige.

Tema: Barn & ungas fritid – kulturskola – kompetensutveckling


Övriga punkter

  • Eva Valentin kommer berätta om sitt animationsarbete med barn i Sierra Leone
  • Erling Ericssons mycket fyndiga, vackra och hopvikbara animationslådor för barn & unga kommer att finnas på plats för dig att prova på
  • Lill Casslind filmkonsulent på Film i Västerbotten berättar om hur man utvecklar talang.
  • Peter Milton håller en prova på workshop i Soundtrap, en resurs på webben som gör att användaren enkelt kan skapa egna podcasts och lära sig ljud.
  • MIK-dagen i Västerbotten. Ett nytt samarbete mellan Film i Västerbotten, Länsbiblioteket i Västerbotten och Mediacenter
  • Cecilia Träff  jobbar som filmpedagog på Film Västernorrland. Hon kommer berätta om hur de jobbar med film för att utveckla barn och unga.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][/vc_row]