SOMMAR-FOMP

Årets mysigaste webbinarium!

SOMMARFOMP

För dig som

vill lära dig mer om

film- och spelpedagogik

9 juni kl. 15-17:00

På Zoom

FOKUS PÅ SPELVÄRLDEN

 

Äntligen dags för Sommar-FOMP! Tyvärr kan vi ännu inte mötas fysiskt men istället kan fler delta på ett enkelt sätt när vi slipper resa. Webbinariet är öppet för alla och kostnadsfritt men kräver anmälan. Till vintern hoppas vi att åter kunna erbjuda en fysisk träff igen.

På webbinariet fortsätter vi att lyfta fram spelvärlden med olika röster från både spelare och organisationer. Det blir också en mediepedagogisk föreläsning från årets FOMP-pristagare Fanzingo som verkar för fler demokratiska, inkluderande och representativa medier. Dessutom får vi tips på hur vi använder böcker och film för att prata om sex, relationer och samtycke med unga.

En av föreläsningarna kommer från Kodcentrum som verkar för att barn och unga ska få lära sig koda.

PROGRAM

Kodcentrum

Lisa Söderlund från Kodcentrum berättar om deras pedagogiska material och hur de jobbar med barn och unga på tema ”Digitalt berättande och spelprogrammering med Kodboken.se”. Hon delar också med sig av deras arbete med att fortbilda lärare, pedagoger, bibliotekarier.

Asmaa om spel

Asmaa Bougmza är en van spelare både på TVn och datorn. Hon spelar med vänner från hela världen och i den här filmen berättar hon om sina erfarenheter av att vara tjej i en miljö som på många håll fortfarande är väldigt killdominerad.

Ung – Tonår, relationer och sex

Linda Svensson, Film i Dalarna berättar om hur man kan använda böcker och film som hjälp för att prata om sex, relationer och samtycke med unga.

Fanzingo – Årets FOMP-pris 2021. 

Luis Lineo och Annika Karlsson från Mediehuset Fanzingo berättar om hur Fanzingos mediepedagogiska och medskapande processer kan se ut.

Kort om Fanzingo: Mediehuset Fanzingo (Alby, Botkyrka) har funnits i 15 år och verkar för fler demokratiska, inkluderande och representativa medier. Fanzingo producerar film, radio, podd, text och musik med och av underrepresenterade grupper och perspektiv.

Female Legends

Communityn startades från början för tjejer som spelade League of Legends, men det märktes snabbt att tjejer inom alla e-sporter var intresserade, och Female Legends breddade sig snabbt. Idag välkomnar Female Legends tjejer och icke-binära som håller på med alla former av e-sport och gaming, från gräsrots- till proffsnivå! För att för att stärka deras nätverk och erbjuda spel i en trygg miljö.

Föreningens verksamhetsutvecklare, Sarah Fagerström, kommer att berätta om föreningens arbete och syfte.

ANMÄLAN

Hallå! Anmälan är öppen! Vad väntar du på?
Och lägg in 9:e juni kl. 15-17 i din kalender. Vi ses!