SOMMAR-FOMP

Timrå/Sundsvall 4-5 Juni 2024

Sommar-FOMP

För dig som

vill lära dig mer om

film- och spelpedagogik

Västernorrland

4-5 Juni

2024

Välkommen på två inspirerande dagar mediepedagogik

Årets sommarfomp går av stapeln i Timrå och Sundsvall. Det blir som vanligt inte bara inspirerande föreläsningar och workshops utan även gött häng, god mat och filmquiz. Platserna är begränsade så boka idag för att säkra din plats

PROGRAM

Ett axplock ur programmet:

– Möt regissören Elina Sahlin som är aktuell med ungdomsfilmen Bye bye boredom, en långfilm inspelad i Västernorrländsk glesbygd och med tema ungdomar och droger. Filmen visades på Göteborgsfilmfestival samt BUFF i Malmö och har biopremiär i höst.

– Filmpedagogen Bobby berättar om projektet D1g1ts – ett stop motion projekt där barn och unga är med och skapar genom att cadda robotar i 3D, bygger rekvisita, koreograferar dans m.m.

– Årets vinnare av FOMP Priset Jenny Elvö besöker Sommar FOMP. Jenny arbetar med att kombinera filmpedagogik med strategier för läsförståelse och samtal utifrån elevernas egna erfarenheter. Med konceptet Filmtittarpedagogik lyckas hon inte bara öka sina elevers måluppfyllelse, utan även deras förståelse för film, sig själva och varandra.

HELA PROGRAMMET PRESENTERAS  INOM KORT!

RESEBIDRAG

För dig som har mer än 60 mils resa finns möjlighet att söka ett resebidrag om 1000:-

personer i videochatt med olika filter