Under BUFF Filmfestival har du möjlighet att pitcha för SVT! För andra året i rad kan du nu ansöka till en nationell pitch av tv-drama för barn. Satsningen riktar sig till ”nya” talanger inom tv. Du som söker har troligtvis gjort/skrivit manus till ett antal kortfilmer, gått någon filmutbildning eller har annan erfarenhet från arbete i film- eller tv-branschen, samt har ett genuint intresse för att göra tv-drama för barn.

Du ansöker med en idé och priset är att utveckla idén i samarbete med SVT – det vill säga en utvecklingspeng för att skriva synopsis och manus (till en episod) samt träff med dramaturg.

RIKTLINJER – ”En liten historia”
Du ansöker med en idé som har potential att bli en ”live action” tv-serie i formatet 10×5 minuter. Huvudkaraktärerna ska vara barn och målgruppen ska vara barn i åldern 4-5 år i Sverige idag.

Historierna ska ta avstamp i verkligheten men skilja sig från det dokumentära småbarnsutbudet som finns i Bolibompa genom att det visuella uttrycket är förhöjt.

”En liten historia” ger tydliga signaler att det är en fiktiv historia med en tydlig premiss som man sugs in i.

”En liten historia” ska hålla så hög kvalitet att SVT kan skicka den till Prix Jeunesse (och andra tävlingar inom småbarnsdrama).

Serien ska vara varm, inkluderande, busig, rolig, lekfull, känslofull och kan innehålla problematik som är relevant för målgruppen.

ANSÖKAN
Ansökan görs genom att maila in EN pdf-fil döpt till projektets titel senast 13 februari med följande information:

Personligt brev – beskriv dig själv som filmskapare på max en sida.

CV – din erfarenhet som filmskapare/manusförfattare samt kontaktuppgifter och födelseår. Inkludera en länk till en tidigare produktion, eller utdrag ur en produktion, med maxlängd fem minuter.

Projektbeskrivning – ska innehålla titel på projektet, samt en beskrivning av dramaseriens handling och visuella stil. Max två sidor.

Mellan fem och åtta projekt väljs ut till en öppen pitch som äger rum under BUFF Filmfestival, torsdagen den 12 mars 2014 kl 15.30-17.30 på Victoriateatern i Malmö.

Ansökan skickas via e-post till daniel@buff.se senast 13 februari 2015.

Satsningen genomförs av BUFF i samarbete med SVT och Film i Skåne.