Här kommer FOMPs tips för en fullproppad halvdag på BUFF! Hoppas vi ses!

2019/03/25 – 11:45 – 12:30 – Salong: 2 – Panora

BUFF Filmfestival har med generöst stöd från Postkodstiftelsen och Region Skåne etablerat den digitala filmtjänsten Buffilusk på 27 sjukhus i Sverige. På buffilusk.se kan barn och unga som vårdas på sjukhus ta del av festivalens utbud samt inspireras till reflektion och eget skapande på filmernas teman. Buffilusk ingår även i det europeiska projektet Film in Hospital som stöds av Creative Europe. Inom kort ska tjänsten stå på egna ben, men frågan vem som nu ska betala för detta utbud av exklusiva festivalfilmer från hela världen kvarstår. Projektledaren Lina Linde presenterar några tilltänkta finansieringsmodeller samt hur själva tjänsten fungerar.

BUFF är även på plats och presenterar sitt turnerande festivalkoncept BUFF i Sverige som arrangeras av BUFF tillsammans med lokala aktörer. Kanske är du intresserad av att arrangera ett BUFF i Sverige i din kommun? Efter seminariet finns BUFF på plats för alla som vill ställa frågor om BUFF i Sverige och Buffilusk.

OBS: Begränsat antal platser, lunch ingår, föranmälan krävs. Anmäl dig via länken här.

2019/03/25 – 12:30 – 13:00 – Salong: 2 – Panora

Animationslådan Bergmans kinematograf fick en flygande start på BUFF 2018.

Vi vill uppmärksamma Kulturskolorna och vikten av skapande verksamhet med en manifestation och direktkontakt med användarna. Välkomna att lyssna och diskutera formerna för detta med Erling Ericsson, Bergmans kinematograf. Hanna Andersson, Den Pedagogiska Designbyrån och Carin Granath, Unga Berättar.

 

 

2019/03/25 – 13:00 – 13:45 – Salong: 2 – Panora

Upphovsrättsskolan presenteras på BUFF

Patent- och registreringsverket presenterar Upphovsrättsskolan, som är en sajt vars syfte är att främja upphovsrätten. Den innehåller en mängd spel och övningar om upphovsrätt som riktar sig till elever och lärare i grundskolan samt till lärarstudenter. Upphovsrättsskolan innehåller även ett pedagogiskt lärarmaterial som guidar läraren genom webbplatsen och upphovsrätten.

Föreläsning med Catharina Ekdahl.

2019/03/25  14:00 – 17:00 Lokal: Panora

MIK, demokrati och mänskliga rättigheter

Föreläsningen är en överskådlig genomgång av UNESCO:s ramverk för MIK, något som kan liknas vid dess kursplan. De många bilderna och filmerna är tänkta att aktivera dig som publik.

”Ett samhälle utan medie- och informationskunniga medborgare är ingen demokrati.” – professor Ulla Carlssons rubrik på lanseringen av ramverket för MIK på svenska.

Fredrik Holmberg är utbildad lärare och startade Folkets Bio Filmpedagogerna 1992. Han har sedan dess arbetat som film- och mediepedagog. 1995 var han med och startade Film i Skåne men är idag åter verksam på Filmpedagogerna Folkets Bio, med säte i Göteborg.

Varmt välkommen!