VINTER-FOMP

Digitalt webbinarium 8 december kl. 14-17.

VINTERFOMP

För dig som

vill lära dig mer om

film- och spelpedagogik

Save the date

8 december 2022

 

Gott och blandat för dig som brinner för film och mediepedagogik

 

Årets vinter-FOMP blir ett potpurri med filmfestival, kulturstöd, kompetensutveckling, nya läroplanen m.m. Ett späckat program med spännande föreläsare som från sitt unika fält delar ut godbitar till våra medlemmar. Se årets medverkande längre ner.

Vinter-FOMP 8 december kl. 14.00 – 17.00.

PROGRAM

  • Josefin Alm, Kulturrådet, skapande skola-bidraget och stärkt kultur i skolan
  • Torbjörn Jackson, Novemberfestivalen
  • Fatima Khayari, Filminstitutet, Sex, relationer och film
  • Andreas Johansson, Mediecentraler i samverkan, Digital Kvart
  • Quiz

Josefin Alm, Kulturrådet

Nya bidraget stärkt kultur i skolan

Josefine Alm, projektledare och handläggare för Skapande skola berättar om förändringar inom Skapande skola och det nya bidraget Stärkt kultur i skolan.

Kulturrådet har arbetat med att utveckla Skapande skola för att fler huvudmän ska intressera sig för att söka bidraget så att fler barn och unga får ta del av konst och kultur under skoltid.”Stärkt kultur i skolan” stödjer utvecklingsprojekt av nationellt intresse som bidrar till att stärka strukturer och främja samverkan mellan kulturverksamheter och skolan. Syftet är att främja en likvärdig tillgång till konst och kultur för barn och elever oavsett geografisk ort eller skolform.

Torbjörn Jacksson, Novemberfestivalen

Novemberfestivalen – Sveriges nationella arena för unga filmare.

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser.

Festivalen bjuder visning av tävlande filmer, seminarier, face to face med aktuella filmpersonligheter och festligheter, inte minst vid den avslutande prisutdelningen. 

Andreas Johansson, Mediapoolen

Digital kvart – Kompetensutveckling inom MIK & IKT

Under lång tid har mediecentralerna arbetat med att stötta och underlätta digitaliseringen av utbildningssektorn. Genom kurser, webbinarium, inspirationsdagar och teknikrådgivning stöttar vi med kompetensutveckling i våra regioner. Digital kvart är ett gemensamt pilotprojekt mellan fem mediecentraler för att undersöka hur vi tillsammans kan bidra till att bredda utbudet av digital kompetensförsörjning. Med korta 15-minutersfilmer inom MIK och IKT-frågor vill vi sänka digitala trösklar och inspirera pedagoger.

Fatima Khayari, Svenska Filminstitutet

Sex, relationer och film

Sexualitet, samtycke och relationer har fått nya och mer ambitiösa skrivningar i läroplanen – och ett utökat uppdrag på lärarutbildningarna. Men hur tar man sig an ett sådant mångfacetterat och komplext ämnesområde? Genom film och rörlig bild förstås!

Tillsammans med Lärarförbundet Student, Lärarnas Riksförbunds studerandeförening och RFSU har Filminstitutet under 2022 haft en seminarieturné på några av landets lärarutbildningar. Fatima kommer berätta mera om materialet SFI tagit fram kopplat till undervisning i “Sexualitet, samtycke och relationer

personer i videochatt med olika filter

SAVE THE DATE

Webbinarium:

Vinter FOMP 8 december 2022