VINTER-FOMP

Digitalt webbinarium 8 december kl. 14-16.

VINTERFOMP

För dig som

vill lära dig mer om

film- och spelpedagogik

Save the date

8 december 2021

 

Valår och mediekunnighet

 

Äntligen dags för Vinter-FOMP! Tyvärr kan vi ännu inte mötas fysiskt men istället kan fler delta på ett enkelt sätt när vi slipper resa. Webbinariet är öppet för alla och kostnadsfritt men kräver anmälan. Anmäler dig gör du enkelt här: https://forms.gle/fcnJHHzjHGkCcDqe6

På webbinariet den 8 december 2021 väljer vi att fokusera på källkritik och det kommande valåret 2022. Vi bjuder in Statens Medieråd för att presentera MIK Sveriges Kunskapsbank. GR Spel & lärande berättar om olika resurser för spel och lärande i skolan och Lego Masters Vidar Olsson visar oss hur han animerar splatterfilmer i lego. 

Håll utkik i våra kanaler för mer information om Vinter-FOMP 8 december kl. 14.00 – 16.00. 

PROGRAM

14.00
Hej och välkommen

GR Spel & Lärande
Henrik Krantz från Göteborgs Regionen

MIK: Sveriges kunskapsbank-
För alla som vill stärka sin medie-och informationskunnighet
Anna Tornberg, Statens Medieråd

Paus

Stop Motion i filmer i Lego på Youtube
Vidar Olsson, Lego Masters Sverige

Filmvisning
Goads
2020, Grekland
15 min

Avslutning

16.00 – 16.30
Möjlighet till efter-mingel i Zoom

GR Spel & lärande

Henrik Krantz

GR har länge visat framfötterna på området spel och lärande. På Vinter-FOMP berättar Henrik Krantz, projektledare på GR, om spelandets möjligheter i skolan. Henrik visar bland annat resursen Textäventyr, ett enkelt sätt att skapa textbaserade spel i skolan. Han presenterar också ett MIK-material med utbildningsmaterial för personalen och en digital saga för barn på samma tema.

Dessutom släpper GR en handledning kring dialog mellan unga och beslutsfattare under året på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Högintressant valårsmaterial!

MIK Sveriges kunskapsbank:

För alla som vill stärka sin

medie- och informationskunnighet

Anna Tornberg, Statens medieråd

I april 2021 driftsatte Statens medieråd MIK Sveriges kunskapsbank. Kunskapsbanken är fylld med tips, fördjupning och material för pedagoger, bibliotekarier, förälder, barn, tonåringar och pensionärer. I dagsläget innehåller den material från UR, Internetstiftelsen, Digiteket och Statens medieråd. Anna Tornberg, projektledare på Statens medieråd berättar om arbetet med kunskapsbanken, hur den kan användas och vad som planeras framöver.

Läs mer om kunskapsbanken här: https://www.statensmedierad.se/mik-sveriges-kunskapsbank

Stop Motion filmer i LEGO på Youtube

Vidar Olsson

Vinnaren av Lego Masters Sverige, Vidar Olsson berättar om sitt kreativa filmskapande med Lego. I sitt finalbygge i Lego Masters Sverige skapade Vidar och lagkamraten Felix Ternman en gigantisk filmrulle med flertalet humoristiska scener där de iscensatte filminspelningar. Vidar har en speciell kärlek till just film vilket återspeglas på hans Youtube-konto där han producerar Stop Motion filmer i Lego.

Se Vidars Lego produktioner på V.P.L.O Studios Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCLTF39WC1CV0obt5PTXKZYQ

 

personer i videochatt med olika filter

SAVE THE DATE

Webbinarium:

Vinter FOMP 8 december 2021